Jak podaje portal Stackoverflow, JavaScript jest najczęściej używanym językiem programowania na ziemi. W zawiązku z rosnącą popularnością tej technologii, firma Functionite wspólnie z GFT Polska zaprasza na tygodniowe warsztaty You Don’t Know JS
w Warszawie uczestnicy wydarzenia będą mieć wyjątkową okazję do zdobycia wiedzy oraz
spotkania z niekwestionowanym guru z zakresu JS.

Język JavaScript stał się jednym z najważniejszych narzędzi wykorzystywanych do tworzenia większości stron www i aplikacji. Dlatego też gigant z branży IT, GFT Polska oraz Functionite, najbardziej rozpoznawalna firma organizująca szkolenia z zakresu nowych technologii, postanowiły połączyć siły. Zapraszają na You Do not Know JS Workshops - cykl 5-dniowych warsztatów JavaScript prowadzonych przez międzynarodowego eksperta.

Kyle Simspon jest jednym z najbardziej znanych i szanowanych specjalistów JavaScript na świecie. Od wielu lat aktywnie wspiera społeczność JS poprzez spotkania, prezentacje i publikacje swoich książek, które są międzynarodowymi bestsellerami. Kyle wypracował skuteczne techniki nauczania, które w połączeniu z jego anielską cierpliwością, dały mu pozycję specjalisty w edukacji języka JS – opowiada Damian Wielgosik, organizator wydarzenia, CEO Functionite.

Inicjatywa ta podyktowana jest potrzebą społeczności JS do dzielenia się wiedzą i rozwoju. Cykl warsztatów przewiduje trzy poziomy zaawansowania, dlatego również osoby z wieloletnimi doświadczeniem, będą miały możliwość poznania nowych funkcjonalności.

Uczestnictwo w warsztatach i spotkanie z Kylem Simpsonem to wyjątkowa okazja, aby skorzystać z wiedzy niekwestionowanego eksperta. Duża dawka wiedzy, wymiana doświadczeń i nawiązanie nowych relacji to główna idea wydarzenia. Jako partner jesteśmy przekonani, że inicjatywa będzie cieszyć się dużym zainteresowaniem i doczeka się kontynuacji – wyjaśnia Piotr Kania, partner wydarzenia, GFT Polska.

Na warsztaty obowiązują płatne bilety. Program wydarzenia podzielony jest na 3 cykle:

• 3-dniowe warsztaty "Advanced JS Foundations”,
  • 1 dzień z ECMAScript 6 i
  • 1 dzień poświęcony programowaniu funkcyjnemu.

8 września odbędzie się Open JavaScript ::after Party – impreza otwarta dla wszystkich, którzy chcieliby spotkać się z Kylem i porozmawiać o najnowszych trendach w świecie JavaScript.

Więcej informacji na stronie: http://ydkjs.functionite.com/