JUGtoberfest Łódź, czyli o programowaniu przy piwie

W najbliższy czwartek, 6 października, o godzinie 18.00 w bistro Tektura w Łodzi odbędzie się wydarzenie, które połączy słynną na całym świecie ideę święta Oktoberfest z wymianą wiedzy i networkingiem w branży IT. Organizatorzy, grupa JUG Łódź oraz firma GFT Polska, zapraszają na prelekcje poświęcone jednym z najpopularniejszych języków programowania – Java i Javascript.  Prowadzone przez cenionych specjalistów z kraju i zagranicy spotkania o nazwie JUGtoberfest, umożliwiają uczestnikom pozyskanie wiedzy z zakresu programowania oraz nawiązywanie cennych kontaktów. Oprócz merytorycznych prezentacji nie zabraknie także obowiązkowego piwa, jak przystało na tradycję niemieckiego święta.

Łódzki JUGtoberfest odbędzie się 6 października 2016 roku w bistro Tektura przy ul. Tymienieckiego 3. Jego uczestnicy dowiedzą się, jak budować aplikacje z wykorzystaniem popularnej struktury AngularJS i Spring Security. Poznają także tajniki języka JavaScript.

JUGtoberfest to propozycja dla osób ceniących zarówno rozwój, jak i dobrą atmosferę. Nieformalny charakter wydarzeń pozwala uczestnikom na efektywną wymianę informacji i zbudowanie sieci kontaktów. Zapraszamy wszystkich specjalistów IT, którzy chcieliby pogłębić swoją wiedzę i  nawiązać nowe relacje w obrębie branży – mówi Dorota Sadowska, Communications Manager w GFT Polska.

Gwiazdą wydarzenia będzie Dave Syer – autor popularnego bloga „Spring by Pivotal”, który opowie m.in. o plikach cookies, a także o lukach w zabezpieczeniach oraz o tym, w jaki sposób technologia nowoczesnej przeglądarki może nam pomóc ich uniknąć. Drugim prelegentem będzie Marcin Grzejszczak – wwspółzałożyciel Warsaw Groovy User Group – grupy poruszającej zagadnienia związane z językiem Groovy. Natomiast o tym, jak zadbać o to, by kod programistyczny był krótki i przejrzysty, opowie Jakub Nabrdalik - programista z 13-letnim doświadczeniem w branży IT, na co dzień posługujący się językiem  Groovy, Java, C # i PHP.  Kolejnym prelegentem będzie Jan Pustelnik z GFT Polska, który posiada doświadczenie w dostarczaniu oprogramowania dla instytucji finansowych. W swojej karierze projektował, rozwijał i wspierał różnego rodzaju systemy bankowości, zarówno detalicznej jak i inwestycyjnej.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.