Uwaga, startupy! Pozostały jeszcze tylko 2 tygodnie by przystąpić do konkursu CODE_n16!

• Nagroda CODE_n w wysokości €30,000 zostanie przyznana zwycięzcy spośród startupów, rywalizujących w czterech kategoriach: Applied FinTechs, Connected Mobility, HealthTech oraz Photonics 4.0.
  • Grono 50 finalistów dołączy do Społeczności CODE_n i otrzyma przestrzeń wystawienniczą podczas 3 dniowym festiwalu new.New w Centrum Sztuki i Mediów w Karlsruhe.
  • Vector Informatik i EnBW dołączają jako partnerzy innowacji.

Stuttgart, 17 maja 2016 – To już czwarta edycja konkursu CODE_n, rywalizacji która jak dotąd przyciągnęła ponad 1500 startupów z 60 krajów. W tym roku cyfrowi pionierzy zawalczą o Nagrodę CODE_n, która wyniesie €30,000. Termin przesyłania aplikacji to 31 maja 2016. Tegoroczny konkurs skupia się na czterech kategoriach rywalizacji: Applied FinTechs, Connected Mobility, HealthTech oraz Photonics 4.0. Czekamy na zgłoszenia z całęgo świata - zapisy dostępne są na platformie CODE_n CONNECT. Startupy z 21 krajów już starają się o udział. Jury ekspertów wytypuje 50 finalistów, dając im szansę na prezentację swojego modelu biznesowego podczas festiwalu CODE_n new.New, który będzie miał miejsce między 20 a 22 sierpnia 2016 w Centrum Sztuki i Mediów w Karlsruhe (ZKM).

Dlaczego warto wziąć udział w Konkursie CODE_n?

50 finalistów będzie miało szansę:

• wygrać nagrodę CODE_n, wynoszącą €30,000
  • zaprezentować swoją firmę i model biznesowy w trakcie 3-dniowego festiwalu
  • zdobyć potencjalnych klientów, partnerów biznesowych, inwestorów i kontakt z mediami
  • nawiązać współpracę z globalnymi markami i zdobyć międzynarodowe kontakty
  • skorzystać z możliwości networkingowych, jakie wiążą się z członkostwem w Społeczności CODE_n w ramach grupy Absolwentów CODE_n
  • brać aktywny udział w wykładach, prezentacjach i warsztatach wraz z pozostałymi partnerami CODE_n

Kluczowe fakty i liczby w skrócie:

• 31 maja 2016: zakończenie okresu zgłaszania udziału przez startupy
  • Rejestracja online: www.connect.code-n.org
  • 20-22 sierpnia 2016: Festiwal CODE_n new.New w Centrum Sztuki i Mediów w Karlsruhe
  • 21 sierpnia 2016: CODE_n Awards Show na terenie festiwalu

Warunku przystąpienia dla startupów:

• Firma założona w 2011 lub później
  • Firma posiada cyfrowy lub innowacyjny model biznesowy w jednej z czterech kategorii rywalizacji
  • Firma składa się ze zmotywowanego zespołu wizjonerów, którzy chcą poszerzać granice cyfrowej transformacji

Ostatecznym celem na festiwalu new.New będzie zdobycie uznania jury CODE_n na bazie wizji rozwoju Twojej firmy - przede wszystkim pod względem stabilności i modelu biznesowego opartego na wysokiej innowacyjności. Sieć CODE_n, jej inicjator GFT, wraz z globalnymi partnerami: Accenture, Federalnym Ministerstwem Edukacji i Badań Naukowych (BMBF), Hewlett Packard Enterprise (HPE), oraz TRUMPF z dumą prezentują nowe podmioty ze świata biznesu zaangażowane w konkurs: Vector Informatik i EnBW Energie Baden-Württemberg dołączają jako pierwsi partnerzy innowacji.